Amsterdam Parade 2023.

Nagels: Een Dynamische Kruising van Schoonheid, Etniciteit, en Migratie

'Nagels' is niet zomaar een interactieve kunstinstallatie—het is een diepgaand commentaar op de verwevenheid van de schoonheidsindustrie, etniciteit en migratie. Binnen de muren van een werkende nagelsalon, bemand door Vietnamese nagelstylisten, krijgen bezoekers de kans om nauw contact te maken met de migratieverhalen van deze technici, terwijl ze zelf een nagelbehandeling ondergaan.

Onze betrokkenheid bij deze installatie heeft een diepe betekenis, omdat het dient als een plechtige eerbetoon aan de 39 Vietnamese arbeidsmigranten die tragisch om het leven kwamen in een vrachtwagencontainer in Essex in oktober 2019. Velen van hen waren op zoek naar werkgelegenheid in nagelsalons door heel Europa.


We zijn trots om aan te kondigen dat we voor de derde keer deelnemen aan dit indrukwekkende evenement. Het samenwerken met de getalenteerde regisseur, Pauline Oosterhoff, is een verrijkende ervaring geweest. Hoewel ons collectief bescheiden is qua grootte, is onze ambitie en vastberadenheid groot. We grijpen elke kans aan om de stemmen binnen dit beroep te versterken, licht te werpen op het urgente probleem van mensenhandel, en het publieke bewustzijn hierover te vergroten.Toch waren het niet alleen sombere reflecties. In de geest van de nagelindustrie was het evenement gevuld met vreugde, creativiteit en de viering van nagels als kunstvorm. Per slot van rekening zijn nagels leuk en brengen ze vreugde en kleur in ons leven!Amsterdam Parade 2023.

Newer Post →

Something to read

RSS

Haarlemmerdijk 180

Singel 447

ELANDSGRACHT 1A